През 2012 г. в Руския център на ОКИ Столична библиотека започна системна работа на Школите за повишаване квалификацията на преподаватели по руски език.

Ръководители на школите са:

Анна Атанасова – учител по руски език в 133 СОУ „Александър С. Пушкин”, гр. София, ръководител на Школата за повишаване на квалификацията за учители по руски език от детските градини и начален етап на училищното образование;

Виолета Миланова – учител по руски език в 133 СОУ „Александър С. Пушкин”, гр. София, ръководител на Школата за повишаване на квалификацията за учители по руски език от средните училища;

Доц. д-р Антония Радкова – преподавател по методика на обучението по руски език в СУ „Св. Климент Охридски”, гр. София,  ръководител на Школата за повишаване на квалификацията за преподаватели по руски език от висшите училища.

Преподавателите по руски език могат да посещават всички или посочени, избрани от тях занятия, след подаване на заявка, не по-късно от 2 дни преди конкретното занятие и получено потвърждение, че заявката е приета.

Заявките са със свободен текст – посочват се трите имена, месторабота, длъжност, на кого преподава руски език, телефони и електронен адрес за контакти, темите на занятията и датите на провеждането им. Изпращат се на електронния адрес на Руския център:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Участието в школите е безплатно, но посетителите трябва да са читатели на Столична библиотека и да спазват правилника за работа. При регистрирането е необходимо да се носи снимка и лична карта. Командировъчните са за сметка на изпращащата страна или на самите участници.

Уважаеми колеги, всеки от Вас, който желае, може да получи материалите от съответното занятие на съответната школа по електронната си поща. За целта е нужно да подадете заявка на електронния адрес на Руския център на Столична библиотека.