Руският център в Столична библиотека Ви кани на вечер, посветена на генерал-майор Михаил Дмитриевич Скобелев (1843-1882), която ще се състои на 28 септември 2017 г. (четвъртък) от 18 часа в залата на центъра. Портрет на ген. Скобелев – в текст и снимки, ще представи ученикът от 12 клас на 7-мо Средно училище Кристиян Китанов.

Заповядайте!

Scobelev

Юбилейната 870-годишнина на град Москва ще бъде отбелязана на 9 и 10 септември 2017 г. с грандиозен фестивал "Юбилей на Москва 870" в стила на руския авангард. На 40 тематични площадки ще бъдат представени постиженията в най-различни области - наука, строителство, култура и изкуство. Изложби, концерти и улични представления ще зарадват московчани и гостите на руската столица.

москва  фестивал

В Руския център на Столична библиотека ще покажем руската лирическа комедия на режисьора Владимир Тумаев: „Китайската баба“ (Китайская бабушка) с участието на Нина Русланова, Ирина Муравьова, Александър МихайловКира Крейлис-Петрова.

Kitajska babushka

Събитията във филма се развиват в малък провинциален град. Героите на историята са пенсионери и всичките им мисли са заети с това как да оцелеят. Докато един ден пристига сестрата на една от героините. Тя е страстна почитателка на китайската култура, изучава фън шуй, обича всички източни благовония и подправки. Заселвайки се в дома им, тя преобръща живота им и го превръща в истински празник.

2009г., 83 мин.

На 29 юли от 13 ч. в климатизираната зала на Руския център ще гледаме филма на режисьора Георгий Данелия:

НЕ ТЪГУВАЙ! (Не горюй!)

Русия - Грузия, 1969 г., 90 мин.

С Вахтанг Кикабидзе, Серго Закариадзе, Софико Чиаурели, Анастасия Вертинская, Евгений Леонов

В една съвсем свободна, пренесена в Грузия през 19 век, екранизация по романа на Клод Тилие "Моят вуйчо Бенжамен", публиката има възможност да види актьорите Вахтанг Кикабидзе, Серго Закариадзе, Софико Чиаурели, Анастасия Вертинская, Евгений Леонов. В комедиен, неподражаем грузински стил, са споделени истини за брака и свободата.

 

не горюй

(ниво А-1/А-2)

От 28 август до 15 септември 2017 г. в климатизираната зала на Руския център в Столична библиотека започва вечерен триседмичен курс по руски за възрастни, който е продължение на курса, завършил на 14 юли т.г. Занятията са всеки ден от понеделник до петък, от 18 ч. до 19.30 ч.

Заповядайте в Руския център да се запишете - след 16 август от 9 до 16 ч.!

За повече информация: тел. 02/8015903

 

РЯ 1 2

Страница 1 от 73